Средњошколци из Сокоца прикупили око 1.000 КМ за одлазак другова на екскурзију

Срна
Средњошколци из Сокоца прикупили око 1.000 КМ за одлазак другова на екскурзију

Соколац - Ученици соколачког Средњошколског центра “Василије Острошки” прикупили су око 1.000 КМ од улазница за хуманитарни спортски турнир, који су организовали како би помогли својим друговима лошег материјалног стања да оду на школску екскурзију.

Један од организатора овог турнира, ученик Кристијан Јововић, рекао је Срни да ће прикупљеним новцем од улазница бар дијелимично помоћи друговима из одјељења трећих разреда, који средином маја одлазе на екскурзију у Грчку.

“Посјета овом турниру била је боља од свих претходних које су средњошколци организовали и задовољни смо самим наступом 23 екипе у протекла два дана, јер је све протекло у најбољем реду”, рекао је Јововић.

Јововић је додао да је организација овог турнира најбољи начин да помогну ученицима чији родитељи нису у могућности да им обезбиједе средства за одлазак на екскурзију.

Према његовим ријечима, најбољим екипама обезбијеђене су симболичне награде, а најбољим играчима турнира у баскету и малом фудбалу уручене су дипломе.

Екипа “Дуга Пелет” проглашена је вечерас за најбољу од 11 пријављених у баскету, а најбољи кошаркаш био је Игор Ђерић.

Екипа “Берег” била је најбоља на турниру у малом фудбалу, а најбољи играч је Павле Ђерић.

Група соколачких гимназијалаца организовала је током викенда дводневни хуманитарни турнир у малом фудбалу и баскету, с циљем прикупљања новца за другове који немају довољно средстава за одлазак на школску екскурзију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана