Srbac: Put i gradsku vodu u sela dovodi sloga mještana

D. J.
Srbac: Put i gradsku vodu u sela dovodi sloga mještana

Srbac - Više stotina mještana župskog dijela opštine Srbac uskoro će dobiti razvijeniju putnu i komunalnu infrastrukturu nakon realizacije projekata vrijednih oko 391.000 KM.

Riječ je o dva projekta koja su finansirana sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede IFAD, Opštine Srbac i učešćem mještana, a odnose se na obnovu i modernizaciju puta u Ilićanima i gradnju dijela distributivnog cjevovoda Župski Razboj-Ćukali.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da su radovi u Ilićanima počeli prije nekoliko dana, a planirana je rekonstrukcija puta u dužini od 3.450 metara.

Vrijednost radova iznosi 252.000 KM, od čega su mještani prikupili 47.000 KM. Oduševljenje zbog početka radova nije krila direktorica Osnovne škole "Vuk Karadžić" Vesna Savić, koja takođe živi u ovom selu.

- Već dugo postoji inicijativa za obnovu ove dionice i svi mještani su izrazili želju da daju svoj doprinos. Većina njih su nezaposleni, ali su odvojili koliko su mogli kako bi konačno bili povezani asfaltom sa okolnim selima - rekla je Savićeva.

Uskoro će početi i gradnja dijela distributivnog cjevovoda na relaciji od Župskog Razboja do Ćukala, koji graniče sa Ilićanima. Vrijednost ove investicije iznosi 139.615 KM, a dio novca su takođe obezbijedili mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana