Србац: Пут и градску воду у села доводи слога мјештана

Д. Ј.
Србац: Пут и градску воду у села доводи слога мјештана

Србац - Више стотина мјештана жупског дијела општине Србац ускоро ће добити развијенију путну и комуналну инфраструктуру након реализације пројеката вриједних око 391.000 КМ.

Ријеч је о два пројекта која су финансирана средствима Међународног фонда за развој пољопривреде ИФАД, Општине Србац и учешћем мјештана, а односе се на обнову и модернизацију пута у Илићанима и градњу дијела дистрибутивног цјевовода Жупски Разбој-Ћукали.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да су радови у Илићанима почели прије неколико дана, а планирана је реконструкција пута у дужини од 3.450 метара.

Вриједност радова износи 252.000 КМ, од чега су мјештани прикупили 47.000 КМ. Одушевљење због почетка радова није крила директорица Основне школе "Вук Караџић" Весна Савић, која такође живи у овом селу.

- Већ дуго постоји иницијатива за обнову ове дионице и сви мјештани су изразили жељу да дају свој допринос. Већина њих су незапослени, али су одвојили колико су могли како би коначно били повезани асфалтом са околним селима - рекла је Савићева.

Ускоро ће почети и градња дијела дистрибутивног цјевовода на релацији од Жупског Разбоја до Ћукала, који граниче са Илићанима. Вриједност ове инвестиције износи 139.615 КМ, а дио новца су такође обезбиједили мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана