Spas za maline u sušnim danima

K. Ć.
Spas za maline u sušnim danima

Bratunac - Moderni sistem za navodnjavanje, vrijedan oko 9,2 miliona maraka, pušten je juče u rad u opštini Bratunac koju su posjetili visoki zvaničnici Srpske.

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da je taj projekat od velikog značaja jer je došao do najudaljenijih parcela što omogućava kvalitetnu i sigurnu poljoprivrednu proizvodnju bez obzira na sušna ljeta, te povećanje prinosa.

- Za to smo uložili oko 9,2 miliona KM, a ovim projektom smo najviše pomogli poljoprivrednicima - istakao je Dodik nakon što je sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevom Mirjanićem i načelnikom Nedeljkom Mlađenovićem pustio u rad sistem za navodnjavanje 436 hektara maline.

- Vlada Srpske se opredijelila da subvencionira 15 odsto od prodajne cijene maline, što pokazuje da želimo podržati i očuvati tu proizvodnju, koliko god to bilo teško - rekao je Dodik i dodao da bi to moglo da bude blizu 40 feninga za kilogram maline.

Mlađenović je naglasio da je Vlada Srpske uložila više od 90 miliona KM u Bratunac.

- Imamo i 20 miliona obezbijeđenih projekata posredstvom Vlade. U toku su javni pozivi - rekao je Mlađenović.

Predsjednik Srpske juče je razgovarao i sa rukovodstvom Tehničkog remonta Bratunac gdje je napravljena mašina za humanitarno deminiranje. Dodik smatra da će taj proizvod biti konkurentan na evropskom i svjetskom tržištu.

Dodik je juče boravio i u Vlasenici gdje je sa načelnikom Miroslavom Kraljevićem razgovarao o važnim pitanjima za tu opštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana