Служен парастос погинулим студентима

ATV
Служен парастос погинулим студентима

Бањалука - Године пролазе, али бол не јењава, кроз сузе прича Војин Чавић отац погинулог студента. Сваке године на данашњи дан запали свијећу и положи вијенац на спомен плочу погинулим припадницима Студентске бригаде. Чува успомену на свог сина, неутјешан је већ 24 године.

“Није ми жао за ову државу што је погинуо, али што ја нисам од туге и јада. Онаквог сина више не би имао да сам имао стотину синова. Таквог сам само могао пожељети у животу”, каже Војин.

Можемо бити тужни, али морамо бити поносни, поручује министар рада и борачко инвалидске заштите. Миленко Савановић каже да се такви јунаци не смију заборавити јер су дали своје животе за Републику Српску.

“На нама који смо преживјели, остаје да се сјећамо и одајемо поштовање тим храбрим, најбољим момцима момцима међу нама”, каже министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Миленко Савановић.

“Имамо и обавезу да колико год можемо, Универзитет, односно институције РС да се нађу у тешким тренуцима и да помогну породицама настрадалих студената”, изјавио је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци

Студентска бригада формирана је 4. новембра 1994. године. Имала је 2.104 припадника у саставу Првог крајишког корпуса. Имена 87 погинулих студената и радника Универзитета урезана су на спомен плочи између Правног и Машинског факултета у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана