Slavko u ponedjeljak kreće u školu

Agencije
Slavko u ponedjeljak kreće u školu

Banjaluka - Slavku Mrševiću iz Rudog sa Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma biće ispunjena najveća želja, da posljednji mjesec škole provede sa svojim drugarima iz razreda i s njima krene na matursku zabavu.

Na sastanku koji je u petak održan u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, a kojem su prisustvovali Slavkovi roditelji Nenad i Sanja Mršević, javni zastupnik porodice Bojan Bajić, te ministarka Natalija Trivić sa saradnicima, dogovoreno je da Slavko u ponedjeljak krene u školu.

- Ministarka je donijela odluku da mu vrati status redovnog učenika. Organizovaće se razredni ispit u avgustu da polaže prvi razred. On je išao u prvi razred u kojem ga nisu ocijenili. Donijeta je i odluka da se on  pridruži u ponedjeljak svom 4c razredu s kim će ići u školu do kraja školske godine i zajedno na maturu. Formiraće se i stručni timovi da se pruži podrška da on razred po razred u nekom periodu to sve završi - kazao je Bajić. Ministarstvo prosvjete ranije je poništilo odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo, kojom se Slavku Mrševiću dozvoljava prisustvo na nastavi četvrtog razreda za zanimanje tehničara drumskog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana