Škeljić prijavljen za pronevjeru 36.000 maraka

Milijana Latinović
Škeljić prijavljen za pronevjeru 36.000 maraka

Kneževo - Bivši načelnik Kneževa Bore Škeljić prijavljen je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je oštetio budžet te opštine za 36.000 KM.

Škeljić je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je u toku 2014. godine, kao odgovorno lice suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH sklapao ugovore pri čemu je oštetio budžet opštine Kneževo u iznosu od oko 36.000 maraka - saopštili su juče iz Policijske uprave Banjaluka.

O tome na šta se konkretno odnose optužbe juče nismo uspjeli da saznamo od nekadašnjeg prvog čovjeka Kneževa.

- Nemam vremena za razgovor, ne mogu - rekao je kratko Škeljić, koji nije želio ni da sasluša zbog čega smo ga pozvali. 

Aktuelni načelnik Kneževa Goran Borojević ističe da u vrijeme Škeljićeve vladavine, Skupština opštine, čiji je i on bio odbornik, nije ni funkcionisala.

- Opština će u potpunosti biti na usluzi organima koji se bave istragom za sve što bude potrebno. Tužilaštvo neka radi svoj posao - rekao je Borojević.

Škeljić je bio načelnik opštine Kneževo sve do lokalnih izbora održanih u oktobru 2016. godine, kada je za prvog čovjeka opštine izabran Goran Borojević.

Prije toga, ova opština bila je u višemjesečnoj političkoj krizi koja je kulminirala kada je u junu 2013. godine nova većina, sa SNSD-om na čelu, smijenila predsjednika Skupštine opštine Bojana Lujića iz DNS-a i druge zvaničnike u lokalnom parlamentu.

Od tada su stranke koje su činile prethodnu većinu i Škeljić opstruisali rad nove većine, zbog čega je Kneževo dospjelo i u potpunu finansijsku blokadu, jer nije imalo budžet za 2014. godinu. Škeljić je preživio dva pokušaja opoziva na referendumu, ali su njegovi protivnici iz trećeg pokušaja uspjeli da ga smijene.

Saobraćajna nesreća

Bore Škeljić je 2015. godine, dok je još bio na čelu opštine, pijan izazvao saobraćajnu nesreću.

Alkotestiranje nakon saobraćajne nesreće pokazalo je da je tadašnji prvi čovjek Kneževa imao 1,82 promila alkohola u krvi. Policija je tada u njegovom automobilu pronašla napunjen pištolj "CZ". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana