Сарадња Бијељине и Куманова дуга 12 година

Срна
Сарадња Бијељине и Куманова дуга 12 година

Бијељина - Братске везе Бијељине и Куманова много пута су доказане и два града наставиће да их унапређују и проширују, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Мићић је, поводом 11. новембра, који се у Куманову обиљежава као Дан општине, посјетио ову братску општину, са којом Бијељина остварује сарадњу још од 2006. године, када је потписана Повеља о братимљењу, саопштено је из Градске управе.

Према његовим ријечима, ово је још једна прилика за учвршћивање братских веза, као и за разговоре о могућностима за реализацију заједничких пројеката, али и да Бијељина оствари контакте са другим градовима са којима Куманово сарађује.

"Сарадња локалних самоуправа у региону све више добија на значају јер помаже у превазилажењу граница, али и у процесима европских и свјетских интеграција", рекао је Мићић.

Братске везе посебно су дошле до изражаја током поплава у Бијељини 2010. и 2014. године, као и у током ванредне ситуације у Куманову, када су два града упућивали несебичну помоћ један другом.

Овогодишње свечаности у Куманову биле су у знаку 499 година од оснивања града и 74 године од ослобођења у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана