Šamari i čupanje ušiju u Skupštini

Milijana Latinović
Šamari i čupanje ušiju u Skupštini

Bileća - Atmosfera u bilećkom parlamentu juče je ponovo uzavrela nakon što je odbornik Dražen Dunđer (SRS "Dr Vojislav Šešelj") fizički nasrnuo na predsjednika Skupštine opštine Srđana Rogana (PDP), zbog čega je intervenisala i policija.

Dunđer je tokom pauze zasjedanja u hodniku skupštinske sale ošamario Rogana. Prethodno mu je, dobivši riječ u skupštinskoj sali, zaprijetio da će mu "iščupati uši ako ga prekine u izlaganju". Uprkos ovom incidentu, sjednica je nastavljena.

Rogan je potvrdio da ga je Dunđer udario po licu, istakavši da ga od takvog čovjeka ništa ne iznenađuje.

- Za vrijeme skupštinske pauze jedna koleginica i ja smo izlazili iz sale, kada me je Dunđer, prolazeći pored nas, udario. To je prijavljeno policiji, a izjavu još nisam dao jer je sjednica tek završena - rekao je Rogan.

Da se fizički sukob u bilećkom parlamentu desio, potvrdio je i prvi čovjek Bileće Miljan Aleksić (SNSD).

- To je bila mala čarka, malo ga je udario. Došla je i policija - rekao je Aleksić.

Dunđer, s druge strane, tvrdi da nije ošamario Rogana, već ga je, kako kaže, samo opomenuo da bi mogao biti istučen jer opoziciji uskraćuje da govori na sjednici.

- Ja sam njemu samo zaprijetio, a on je strašiv, mada nije isključivo da ga nećemo išamarati, nisam danas imao priliku, ali ćemo to uraditi ako budemo imali priliku. Rekao sam da ću mu iščupati uši i to ću mu uraditi ako se ne bude uredno ponašao, a i ima dosta klempave uši - rekao je Dunđer.

Komentarišući prisustvo policije na jučerašnjem zasjedanju lokalnog parlamenta, Dunđer je rekao da to nije novost, već da policija na svakoj sjednici čuva načelnika opštine.

U Policijskoj upravi Trebinje kažu da su zaprimili prijavu od radnika obezbjeđenja Skupštine opštine Bileća da je predsjednik Skupštine opštine fizički napadnut.

- Za navedenu prijavu radnik obezbjeđenja je ovlašćen od predsjednika Skupštine opštine Bileća. S obzirom na to da je zasjedanje nastavljeno, policijski službenici će učesnike prijavljenog događaja zapisnički saslušati nakon završetka zasjedanja - istakli su u Policijskoj upravi Trebinje.

Rogan je za predsjednika izabran na prošloj sjednici Skupštine opštine, nakon što je kao tadašnji član PDP-a podržao skupštinsku većinu predvođenu SNSD-om. Rogan je poslije ovoga isključen iz stranke. Ovim transferom Aleksić je ponovo obezbijedio tijesnu većinu, koju je nakratko bio izgubio.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u Skupštini opštine Bileća. U januaru prošle godine uoči konstitutivne sjednice  fizički je napadnut odbornik SNSD-a Radoslav Brčić, zbog čega su tada uhapšeni brat potpredsjednika parlamenta Milan Dunđer i Željko Vujović. Godinu ranije, Dražen Dunđer je vrijeđao Aleksića kada je stao za govornicu, poslije čega je odbornik SNSD-a Predrag Čukvić mikrofonom gađao Dunđera. Na jednoj od sjednica 2011. godine došlo je do verbalnog sukoba između Dražena Dunđera i odbornika DNS-a Slavka Dangubića, a godinu ranije nakon svađe i međusobnih prijetnji dvojice bilećkih radikala Branka Aleksića i Dražena Dunđera, došlo je i do pucnjave. Odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" Predrag Lero 2010. godine prijavio je policiji da ga je pretukla grupa predvođena Dunđerom.

Nacrt budžeta

Buru u bilećkom parlamentu izazvala je rasprava o nacrtu budžeta za ovu godinu. Naime, odbornici opozicije su tražili pojedinačno glasanje u vezi sa ovim dokumentom jer su, kako tvrde, pojedini odbornici u sukobu interesa. Nacrt budžeta juče je usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana