Шамари и чупање ушију у Скупштини

Милијана Латиновић
Шамари и чупање ушију у Скупштини

Билећа - Атмосфера у билећком парламенту јуче је поново узаврела након што је одборник Дражен Дунђер (СРС "Др Војислав Шешељ") физички насрнуо на предсједника Скупштине општине Срђана Рогана (ПДП), због чега је интервенисала и полиција.

Дунђер је током паузе засједања у ходнику скупштинске сале ошамарио Рогана. Претходно му је, добивши ријеч у скупштинској сали, запријетио да ће му "ишчупати уши ако га прекине у излагању". Упркос овом инциденту, сједница је настављена.

Роган је потврдио да га је Дунђер ударио по лицу, истакавши да га од таквог човјека ништа не изненађује.

- За вријеме скупштинске паузе једна колегиница и ја смо излазили из сале, када ме је Дунђер, пролазећи поред нас, ударио. То је пријављено полицији, а изјаву још нисам дао јер је сједница тек завршена - рекао је Роган.

Да се физички сукоб у билећком парламенту десио, потврдио је и први човјек Билеће Миљан Алексић (СНСД).

- То је била мала чарка, мало га је ударио. Дошла је и полиција - рекао је Алексић.

Дунђер, с друге стране, тврди да није ошамарио Рогана, већ га је, како каже, само опоменуо да би могао бити истучен јер опозицији ускраћује да говори на сједници.

- Ја сам њему само запријетио, а он је страшив, мада није искључиво да га нећемо ишамарати, нисам данас имао прилику, али ћемо то урадити ако будемо имали прилику. Рекао сам да ћу му ишчупати уши и то ћу му урадити ако се не буде уредно понашао, а и има доста клемпаве уши - рекао је Дунђер.

Коментаришући присуство полиције на јучерашњем засједању локалног парламента, Дунђер је рекао да то није новост, већ да полиција на свакој сједници чува начелника општине.

У Полицијској управи Требиње кажу да су запримили пријаву од радника обезбјеђења Скупштине општине Билећа да је предсједник Скупштине општине физички нападнут.

- За наведену пријаву радник обезбјеђења је овлашћен од предсједника Скупштине општине Билећа. С обзиром на то да је засједање настављено, полицијски службеници ће учеснике пријављеног догађаја записнички саслушати након завршетка засједања - истакли су у Полицијској управи Требиње.

Роган је за предсједника изабран на прошлој сједници Скупштине општине, након што је као тадашњи члан ПДП-а подржао скупштинску већину предвођену СНСД-ом. Роган је послије овога искључен из странке. Овим трансфером Алексић је поново обезбиједио тијесну већину, коју је накратко био изгубио.

Ово је само један у низу инцидената у Скупштини општине Билећа. У јануару прошле године уочи конститутивне сједнице  физички је нападнут одборник СНСД-а Радослав Брчић, због чега су тада ухапшени брат потпредсједника парламента Милан Дунђер и Жељко Вујовић. Годину раније, Дражен Дунђер је вријеђао Алексића када је стао за говорницу, послије чега је одборник СНСД-а Предраг Чуквић микрофоном гађао Дунђера. На једној од сједница 2011. године дошло је до вербалног сукоба између Дражена Дунђера и одборника ДНС-а Славка Дангубића, а годину раније након свађе и међусобних пријетњи двојице билећких радикала Бранка Алексића и Дражена Дунђера, дошло је и до пуцњаве. Одборник СРС "Др Војислав Шешељ" Предраг Леро 2010. године пријавио је полицији да га је претукла група предвођена Дунђером.

Нацрт буџета

Буру у билећком парламенту изазвала је расправа о нацрту буџета за ову годину. Наиме, одборници опозиције су тражили појединачно гласање у вези са овим документом јер су, како тврде, поједини одборници у сукобу интереса. Нацрт буџета јуче је усвојен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана