Rukometaši i folkloraši igraju za Živka

D. J.
Rukometaši i folkloraši igraju za Živka

Srbac - Akciji prikupljanja pomoći za petogodišnjeg dječaka Živka Miljića iz Srpca priključili su se i rukometaši Mladosti iz Banjaluke i Kozare Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, koji će prvenstvenu utakmicu Prve lige RS koju igraju u nedjelju posvetiti oboljelom dječaku.

Meč se igra u dvorani “Borik” u Banjaluci sa početkom u 18 časova, a sav prihod od prodatih ulaznica po cijeni od jedne KM biće usmjeren za Živkovo liječenje.

Nakon utakmice u kafe-baru “Dionis 3” u dvorani “Borik” od 21 čas biće organizovana humanitarna žurka, a sva sredstva prikupljena prodajom “nektar” piva biće usmjerena za Živka.

Pomoć će prikupljati i članovi Škole folklora “Ćukali”, koji će na godišnjem koncertu koji organizuju 24. novembra u Domu kulture u Srpcu od 18 časova postaviti kutiju za prikupljanje dobrovoljnih priloga. Akciju je podržao i KUD “Đerdan”, koji će sav prihod od prodatih ulaznica po cijeni od tri KM na folklornim susretima koje organizuju u subotu od 18 časova u Kukuljama usmjeriti za liječenje dječaka.

Sekretar Crvenog krsta Srbac Ljiljana Bilanović kaže da se u njihovu akciju do sada uključio veliki broj humanitaraca iz cijele RS i inostranstva koji pomažu da se Živku kupi aspirator, bez kojeg je životno ugrožen, a preostala sredstva biće iskorišćena za nastavak liječenja.

- Do 30. novembra otvoren je i humanitarni broj 1432 putem kojeg građani mogu donirati jednu KM za Živka - rekla je Bilanovićeva. Akciju je nedavno podržao i Kabinet predsjednika RS, koji je za njegovo liječenje donirao 2.000 KM, što je bila treća donacija predsjednika za Živka u posljednje četiri godine. Građani RS novac mogu uplatiti na tekući račun majke Nevene Ignjatić koji je otvoren kod Sberbanke na broj: 5673535000056673, dok je broj deviznog računa 395673535415474305, S.W.I.F.T. code SABRBA2B.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana