Rogatica: Stigle pare za gradsko kupalište

S. M.
Rogatica: Stigle pare za gradsko kupalište

Rogatica - Prva emisija obveznica Rogatice na Banjalučkoj berzi bila je uspješna i time je opština prikupila 900.000 maraka.

Otkupljeno je svih 9.000 emitovanih obveznica po cijeni od 100 maraka, pare su "legle", a načelnik opštine Milorad Jagodić kaže da će ih lako raspodijeliti.

- Za plaćanje urađenih radova na gradskom kupalištu, koje je ugovorila prošla SDS-ova opštinska vlast, dužni smo gotovo 700.000 maraka, a objekat je tek izašao iz zemlje. Više od 100.000 dugujemo za rekonstrukciju cjevovoda Ziličina - pumpna stanica u centru grada, kroz koji je voda protekla pred kraj 2016. godine. To je već 800.000, a gdje nam je druga pa i treća faza sa kupalištem za djecu - pita se Jagodić.

Kaže da grubi predračuni govore da će za to biti potrebno još najmanje milion i po maraka.

- Mi taj novac nemamo. Osloniti se na budžet opštine značilo bi potpuno se odreći svih kapitalnih i drugih investicija i znatno smanjiti sredstva za finansiranje ostalih potreba u opštini. To sebi ne možemo i ne smijemo priuštiti - istakao je Jagodić.

Odatle i razlog da se sve češće pominje ideja da se radovi na kupalištu "zalede" do nekih boljih vremena.

- Druga varijanta je novo zaduživanje. Konačnu odluku donijeće nadležni u opštini i na nivou Republike, tim prije što još imamo nemalo naslijeđenih dugova od stare vlasti. Kada bi nas samo pola od onih kojima smo dužni tužili, to bi značilo blokadu budžeta na duži period, sa nesagledivim posljedicama - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana