Rođendansko slavlje uz roštilj i čašicu razgovora u rogatičkom Domu za starija lica

S. M.
Rođendansko slavlje uz roštilj i čašicu razgovora u rogatičkom Domu za starija lica

Rogatica - Kako bi svojim korisnicima uljepšali penzionerske dane i bar malo nadomjestili porodičnu toplinu, rukovodstvo Doma za starija lica “Sunce” u Rogatici odlučilo je da im upriliči skromne proslave rođendana.

U domu boravi više od 60 korisnika kojima druženje i čašica razgovora uvijek dobro dođu da prekrate staračke dane.

Tako je bilo i prije nekoliko dana kada je septembarske rođendane slavilo petoro korisnika. Slavljenici Mileva Sikirić (79) iz Višegrada, Draga Čarkić (77) i Ljubomir Veljović (81) iz Rogatice, Mirjana Subotić (56) iz Pala i Mitar Perišić (69) iz Foče s ostalim su stanarima doma proveli dan u parku uz zdravicu i najbolje rođendanske želje.

- Ovo druženje smo nazvali roštiljijada u prirodi koja je imala i svog dolibašu, odnosno “stolokomandujućeg”. Ovaj put ta čast pripala je Milanu Kosoriću (90) iz sela Sjeversko kod Borika, domaćinu koji je kumovao na 50 vjenčanja i krstio više desetina kumčadi - kaže  direktor “Sunca” Radomir Ćućula.

Nisu izostale ni uobičajene čestitke za dug život i više sličnih slavlja, a da roštilj bude ukusan pobrinuo se Miroslav Lošić, koji je, kako rekoše slavljenici i njihovi gosti, svoju obavezu s uspjehom obavio.

Dom za starija lica u Rogatici počeo je sa radom 2011. godine sa 50 raspoloživih ležaja, a zahvaljujući dogradnji novog sprata kapacitet ove kuće lani je povećan za 26 ležaja.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana