Рекордна посјета туриста Вишеграду током минулих празника

Срна
Рекордна посјета туриста Вишеграду током минулих празника

Вишеград - Многобројни домаћи и страни туристи су током првомајских празника боравили у Вишеграду, а према подацима локалне Туристичке организације, дневно их је било и више од 5.000.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је ово рекордна година посјете туриста за првомајске празнике, чему је погодовало и то што су се спојили са Васкрсом. Тодоровићева је навела да туристички радници, угоститељи и власници приватних апартмана сигурно могу бити и више него задовољни.

“Можда мало временске прилике нису погодовале, али било је и сунчаних тренутака када су туристи могли да шетају вишеградским улицама, ћупријом, посјете Андрићград и фотографишу се на мјестима неколико споменика културе”, навела је Тодоровићева и додала да су туристи обилазили и Спомен-учионицу Иве Андрића, Вишеградску бању и излетиште Стари Град.

Она је навела да, према евиденцији која се односи на хотеле, мотеле и приватни смјештај, Вишеграду има капацитет од око 700 лежајева.

“То сигурно није довољан број за организоване групе, јер њима треба већи број лежајева на једном мјесту, али за индивидуалне посјетиоце мислим да је то било задовољавајуће”, рекла је Тодоровићева.

Она је додала да су Вишеград посјетили туристи из Словеније, Хрватске, Србије, док су организоване групе долазиле из иностранства, а ријеч је о Румунима, Турцима, Бугарима, Кинезима и Јапанцима.

Рецепционер у Андрићграду Весна Фуртула рекла је да је у протеклих седам дана око 30.000 људи посјетило Андрићград и Вишеград.

“Наши смјештајни капацитети били су попуњени и гости су се задржавали највише дан или два, а групе су биле из Словеније, Русије, и Србије”, навела је Фуртула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана