Разнобојни кишобрани красе небо над Фочом

Р. Ђ.
Разнобојни кишобрани красе небо над Фочом

Фоча - Фоча је јуче добила “Улицу различитости” са разнобојним кишобранима која симболизује различитост породица, али једнакост њихових права и потреба.

Улицу су отворили чланови фочанског Сервис центра дјеце и омладине са посебним потребама “Трачак наде” уз подршку УСАИД-а, у оквиру кампање коју је покренула мрежа сервис центара за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама у развоју у БиХ.

- “Улица различитости” није само симбол различитости, већ и важности обезбјеђења већих права за дјецу и особе са потешкоћама у развоју, али и важности пружања веће подршке тим породицама, што је и циљ ове кампање чији је слоган “Породица је закон” - рекла је предсједница Сервис центра “Трачак наде” Јелена Вилотић.

У овој улици смјештеној на градском тргу штићеници “Трачка наде” су уз помоћ волонтера и родитеља симболично продавали кишобране чијом куповином су грађани Фоче могли да добровољно допринесу и помогну рад удружења.

Подршку кампањи пружио је и начелник општине Фоча Радисав Машић који је истакао да локална заједница води бригу о овом удружењу, којем је прије неколико година помогла да добије условне просторије за рад.

- Ми ћемо и убудуће наставити да помажемо рад удружења и његове кориснике, а ова манифестација је само један од доказа да су они врло активни и да заслужују сву нашу бригу и пажњу - рекао је Машић.

Постављени шарени кишобрани у главној градској улици одушевили су Фочаке, који су на овај начин стали раме уз раме са Бањалучанима и Сарајлијама, чије улице већ красе лебдећи кишобрани у бојама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана