Расписан конкурс за смјештај студената у Студентски центар Пале

Срна
Расписан конкурс за смјештај студената у Студентски центар Пале

Пале - Студентски центар Пале расписао је конкурс за смјештај студената у академској 2018/2019. години, који ће бити отворен до 15. септембра, рекао је Срни директор ове установе Дамјан Шкипина.

Шкипина је навео да Центар располаже са 550 кревета, а право на конкурисање имају редовни студенти основног и мастер студија Универзитета у Источном Сарајеву.


Он је напоменуо да се бодовање врши према критеријумима утврђеним конкурсом, а да предност имају бруцоши, студенти са бољим просјеком, дјеца погинулих бораца, дјеца без родитеља, те студенти чије је мјесто пребивалишта удаљеније од Студентског центра.

“Домови су опремљени у складу са потребама студената и захтјевима студентског стандарда. Студенти ће бити смјештени у двокреветне и трокреветне собе, а свака соба има купатило”, рекао је Шкипина.

Он је додао да Студентски центар Пале корисницима пружа услуге смјештаја и исхране.

Када је ријеч о исхрани, Шкипина каже да су обезбијеђена три оброка дневно, те да је здравствена исправност хране под сталним инспекцијским надзором и у складу са прописаним нормативима.

Он наводи да је мјесечна цијена боравка у дому у академској 2017/2018. години износила 125 КМ, а цијена за ову академску годину биће утврђена према правилнику ресорног министарства на основу трошкова из претходне године који се односе на сервисирање и одржавање основних услуга.

“С обзиром на то да имамо статус студентског центра, дужни смо да својим корисницима, осим услуга смјештаја и исхране, обезбиједимо спортске и културне садржаје у складу са Законом о студентском стандарду”, истиче Шкипина.

Он је додао да Студентски центар Пале има терене за фудбал, кошарку и одбојку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана