Proslavljeno 100 godina rada osnovne škole “Milan Rakić”

Srna
Proslavljeno 100 godina rada osnovne škole “Milan Rakić”

Doboj - Osnovna škola “Milan Rakić” iz Bukovice Velike kod Doboja obilježila je danas 100 godina rada.

Direktor škole Slađana Pašalić rekla je novinarima da je od osnivanja 1919. godine do danas ova obrazovna ustanova iznjedrila 27 doktora nauka, 170 diplomaca različitih zvanja, kao i mnogo čestitih ljudi i domaćina. Ona navodi da je 1919. godine u ovu školu upisno 120 učenika, a danas je pohađa njih 750.

“Kroz svoje postojanje škola je mijenjala svoj naziv, ali ne i cilj koji je imala - da ponosno traje kao hram znanja”, izjavila je Pašalićeva.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da Gradska uprava podržava rukovodstvo škole u nastojanju da se unaprijede uslovi rada i najavio realizaciju projekta Vlade Srbije, čijim sredstvima će biti sagrađen Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

Povodom 100 godina rada škole održana je svečana akademija na kojoj je prikazan film o radu i razvoju škole, te predstavljena monografija.

Nakon kulturno-zabavanog programa u izvođenju školskih sekcija, pojedincima zaslužnim za razvoj škole uručene su diplome i zahvalnice.

Zahvalnice su uručene poslaniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Obrenu Petroviću, delegatu u Vijeću naroda Republike Srpske Jasni Lukić, direktoru Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predragu Damjanoviću, gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću.

Dobitnici zahvalnica su i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana