Промоција здравља заједнички циљ

М. Л.
Промоција здравља заједнички циљ

Теслић - Потребно је успоставити партнерски однос са медијима како би заједнички радили на промоцији здравља и превенцији болести, с обзиром на то да ниво знања о здрављу у РС и сама примјена тих знања нису на задовољавајућем нивоу.

Истакао је ово руководилац Одсјека за болничку заштиту у Министарству здравља и социјалне заштите РС Милан Латиновић на дводневној радионици за медијске и здравствене раднике, која је протеклог викенда одржана у Бањи Врућици у Теслићу.

- Улога медија је веома важна јер они имају могућност и алате да кроз одређене едукативне програме придобију грађане да активно узму улогу у бризи о своме здрављу - рекао је Латиновић и додао да Свјетска здравствена организација процјењује да здравствени систем са свега 15 одсто утиче на здравље становника. Нагласио је да се грађани морају активније укључити у унапређење свога здравља.

Новинар БХРТ-а Владимир Шушак рекао је да је ова радионица била добра прилика да се медији упознају са потпунијим информацијама о ономе шта ради министарство, што би свакако могло олакшати рад на неким будућим темама из области здравства и социјалне заштите.

Током радионице коју је организовало Министарство здравља и социјалне заштите РС представљен је рад овог ресора, најзначајније инвестиције у здравствени сектор у периоду од 2006. до 2017. године, а било је ријечи и о систему социјалне, породичне и дјечије заштите у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана