Признања за младе шампионе знања у Приједору и Прњавору

С. Т. - Б. Р.
Признања за младе шампионе знања у Приједору и Прњавору

Приједор, Прњавор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и начелник Прњавора Дарко Томаш организовали су пријеме за најбоље ученике и студенте из својих локалних заједница и уручили им пригодне новчане награде.

Ђаковићу су у госте у Градску управу дошли ученици Ратко Дарда, Немања Торбица, као и студент Стефан Усорац, који су велико знање из математике и физике показали током школовања и доказали на међународним такмичењима.

- То су изузетне младе личности и сматрам да друштво треба да посвети посебну пажњу надареним младим људима који ће у будућности у својој локалној заједници чинити велика дјела у областима којима се баве - изјавио је Ђаковић, који је талентоване Приједорчане наградио новчаном наградом од 500 КМ. Задовољство због пријема изразио је и Стефан Усорац, који је, према ријечима декана Рударског факултета, студент генерације и најбољи студент од када постоји овај факултет.

- Драго ми је да неко вреднује мој труд и успјех и у будућности планирам да упишем мастер и докторске студије и да се бавим научно-истраживачким радом - рекао је Усорац.

Начелник Прњавора Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић приредили су, поводом крсне славе града, Преображења Господњег, пријем за најбоље ученике осам основних и три средње школе. Млади школарци захвалили су на новчаним наградама које су им уручене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана