Prijedor primjer ophođenja prema romskoj djeci

S. Ta.
Prijedor primjer ophođenja prema romskoj djeci

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uručio je juče školske torbe i pribor za 57 osnovaca romske nacionalnosti.

- Na početku svake školske godine pomažemo romskoj djeci koja pohađaju osnovnu školu. Ponosni smo na činjenicu da većina njih pohađa osnovnu školu i nadamo se da će nastaviti školovanje i u srednjim školama i time steći veće mogućnosti da dođu do posla - izjavio je Đaković.

On je potvrdio da će narednih dana romska djeca od trećeg do devetog razreda dobiti i udžbenike, da bi u potpunosti bili spremni za pohađanje nastave u školskoj 2018/19. godini.

Predsjednik Udruženja Roma Prijedora Ramo Salešević zahvalio je Gradskoj upravi za pažnju koju poklanja školovanju romske djece. Istakao je da Prijedor treba da bude primjer svim ostalim lokalnim zajednicama, jer se u njemu prema romskoj djeci odnosi ravnopravno kao i prema drugoj.

- Školovanje naše djece je važno za njihovu integraciju u društvenu zajednicu i ovdje u Prijedoru uz podršku lokalne vlasti skoro sva djeca pohađaju školu - kazao je Salešević.

Na području Prijedora živi oko 800 pripadnika romske nacionalnosti, od kojih oko osamdesetak pohađa osnovnu i srednju školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana