Приједор међу три најбоље локалне заједнице

Срна
Приједор међу три најбоље локалне заједнице

Приједор - Приједор је једна од три најбоље пласиране јединице локалне самоуправе у екстерној евалуацији 18 локалних заједница у БиХ које учествују у програму МЕГ швајцарске Владе, усмјереном на побољшање управљања и услуга у секторима животне средине и економије.

Шеф Одсјека за стратешко планирање, управљање пројектима и развојем града Приједора Зинајда Хошић рекла је Срни да је евалуација обављена у марту, о чему су добили званичну потврду, те додала да граду слиједе наградна средства која ће бити усмјерена у неки нови инфраструктурни пројекат. “То ћемо одлучити након што сазнамо о колико новца је ријеч. Знамо већ да ћемо добити 90.000 франака јер смо испунили све услове, а добићемо и додатни новац јер смо међу топ три локалне заједнице”, истакла је Хошићева.

МЕГ је наставак “Пројекат добре управе у области вода и заштите животне средине”, који је реализован и у Приједору.

Прва фаза, вриједна 12 милиона франака, почела је 2014. године и до 2020. године МЕГ се фокусира на 18 напредних локалних заједница које су показале да имају способно руководство и основне капацитете за покретање овог развојног процеса.

У сектору животне средине фокус је на услугама водоснабдијевања и побољшању техничких и управљачких капацитета воде, а у економском сектору нагласак је на креирању амбијента за развој локалне привреде и побољшању административних услуга.

Осим Приједора, локалне заједнице у којима се реализује МЕГ пројекат су Тешањ, Теслић, Сански Мост, Прњавор, Козарска Дубица, Костајница, Калесија, Градишка, Градачац, Грачаница, Добој, Цазин, Босанска Крупа, Бихаћ, Жепче, Велика Кладуша и Тузла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана