Prijedor i dalje bez naplate parkinga SMS porukom

nezavisne.com
Prijedor i dalje bez naplate parkinga SMS porukom

Foto: Ilustracija đ Prijedor i dalje bez naplate parkinga SMS porukom

Prijedor - Ukupno 12 gradova i opština u RS ima naplatu parkiranja putem SMS poruka, dok Prijedor kao grad nema tu mogućnost. Mještani smatraju da bi ovakav vid naplate bio od koristi, dok lokalne vlasti zasad nemaju u planu uvoditi ga, jer, kako kažu, to im se ne isplati.

U Gradskoj upravi Prijedora rekli su da za razliku od drugih gradova i opština u RS nemaju naplatu parkinga putem SMS poruka uglavnom iz finansijskih razloga.

"Nakon sveukupne analize zaključeno je da bi uvođenje naplate putem SMS poruka moglo dovesti do smanjenja prihoda od parkiranja za 10 do 20 odsto. Zasad nemamo u planu da uvedemo ovakav vid naplate, ali uvijek se razmatraju opcije i analiziraju nova tehnološka rješenja, tako da je moguće uvođenje istog ili sličnog sistema u budućnosti", rekli su u prijedorskoj Gradskoj upravi.

Istakli su da bi plaćanje putem SMS poruka u svakom slučaju podiglo nivo usluge parkiranja, ali dosadašnja iskustva pokazuju da nema značajnih potreba za takvim sistemom, te da u dosadašnjem radu nije bilo problema zbog nedostatka sitnog novca i slično.

Dragan Petoš iz Prijedora kaže da bi plaćanje parkinga porukom bilo brže i jednostavnije, jer ako imaju dosta manje opštine i gradovi, zašto ne bi imao i Prijedor, koji je jedan od većih gradova u RS.

"Sigurno da bi mi naplata parkinga putem poruka olakšala plaćanje. Dešava se da sam u žurbi, a parking mjesto dosta udaljeno od automata, tako da bi mi u tom slučaju plaćanje bilo puno lakše", rekao je Petoš.

Bojana Stanojević iz Prijedora rekla je da joj plaćanje putem automata ne predstavlja problem, osim kada nema sitan novac kod sebe.

"Ovi automati ne vraćaju kusur i kad nemam sitan novac moram ići od radnje do radnje da bih usitnila pare i tako platila parking. Na taj način se ne bih maltretirala po gradu", smatra Stanojevićeva.

Dodala je da takvu mogućnost odavno ima većina gradova u RS.

Mogućnost naplate parkinga putem SMS poruka u RS imaju stanovnici Banjaluke, Bijeljine, Kotor Varoša, Čelinca, Teslića, Prnjavora, Trebinja, Laktaša, Brčkog, Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice i Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana