Prijatelji pomogli Srpčaninu da progleda

Dejan Jovičić
Prijatelji pomogli Srpčaninu da progleda

Srbac - Tridesetdvogodišnji Dragan Majstorović iz Bajinaca kod Srpca više nema problema sa vidom nakon što je na poklon dobio posebne naočare sa specijalnim uveličanjem koje mu je nabavila grupa ugostitelja iz Srpca.

Majstorović je od rođenja kratkovid i ima dioptriju od čak minus 19, zbog čega je loše vidio na daljinu i trpio je konstantne glavobolje, a s obzirom na to da živi u jedanaestočlanoj porodici, nije imao mogućnosti da sam riješi svoj zdravstveni problem.

Jedan od inicijatora akcije Dario Vajukić kaže da je u akciji učestvovalo oko dvadesetak konobara iz Srpca.

- Dragan je naš prijatelj koji sa nama radi neke pomoćne poslove, u skladu sa svojim mogućnostima i nismo više mogli gledati koliko se muči da zaradi za život jer nema stalni posao. Udružili smo se i međusobno sakupili oko 550 KM, koliko je bilo dovoljno da nabavimo ove specijalne naočare i platimo troškove pregleda - rekao je Vajukić.

Njegove riječi potvrđuje i konobar Bojan Kljajčin, koji kaže da su kupili naočare na preporuku ljekara, a pronašli su ih u specijalizovanoj firmi u Gradišci.

- Čuli smo da su operacije za ovako visoku kratkovidost veoma skupe i komplikovane, a prognoze su neizvjesne, pa je oftalmolog savjetovao da se nabave naočare koje Draganu koriguju dioptriju. On sada vidi mnogo bolje i veoma je srećan, a i mi s njim - kaže Bojan.

Zdravstveni problem svakodnevno je zadavao muke mladom Srpčaninu, ali se nakon nesebične pomoći njegovih prijatelja sve promijenilo.

  • Bilo mi je teško, stalno sam bio iscrpljen i imao sam migrene, a morao sam škiljiti kako bih jasnije vidio predmete i ljude. Sada mogu normalnije živjeti, a lakše mi je i raditi i zaraditi nešto za sebe i porodicu - kaže Dragan.

Izgradnja kuće

Prije 11 godina jedanaestočlana porodica Dragana Majstorovića dobila je pomoć od firme “Tamaris” za izgradnju nove kuće jer su do tada svi živjeli u jednoj neuslovnoj prostoriji, a na poklon im je stigla i krava.

U tu akciju uključio se i predsjednik RS Milorad Dodik, koji je tada obavljao funkciju premijera i koji je sa vlasnikom firme “Tamaris” Miloradom Janjetovićem pomagao u građenju kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana