Породици Алавук потребна наша помоћ

РТРС
Породици Алавук потребна наша помоћ

Живот у трошној кући, без струје, воде и санитарног чвора- свакодневица је вишечлане породице Алавук из Бијаковца код Козарске Дубице. Супружници Бранко и Драгица преживљавају од надничења. Имају двоје мале дјеце, а данас су из болнице донијели и тек рођену бебу. Свака помоћ би им добро дошла.

Како је подизати дјецу у мемљивој просторији, без струје, воде и санитарног чвора, најбоље знају Бранко и Драгица. Вриједни супружници од надничења прехрањују своје троје дјеце, међутим, и сами су свјесни да је све то једва довољно.

- Неусловно је, а нисам у могућности да нешто сам побољшам. Помоћ би свакако добродошла - каже Бранко.

Како кажу Бранко и Драгица, иако тешко могу да им пруже и оно најосновније, осмијех на лицу четворогодишњег Милоша и двогодишњег Стефана њихова је највећа срећа. Породица је прије неколико дана добила и петог члана- Дарка.

Највећа подршка им је Бранкова мајка Даринка. Иако и сама болесна и немоћна, ова старица пази на унуке, док Бранко и Даринка зарађују за "кору хљеба".

- Помагаћу им док сам у могућности колико могу и како могу - каже Даринка.

Уз помоћ донација добрих људи, Бранко је почео да гради кућу у коју би смјестио породицу. Радови су у међувремену стали, јер није имао средстава за њихов наставак. Најављена је помоћ од дубичког Центра за социјални рад, међутим, како би дјецу напокон смјестили под сигуран кров, и то прије зиме, породици Алавук потребна је наша помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана