Положени вијенци на споменик “Слава српском борцу”

Срна
Положени вијенци на споменик “Слава српском борцу”

Источно Ново Сарајево - У Источном Новом Сарајеву вечерас су, поводом Спасовдана - крсне славе и Дана општине, након славске литије, положени вијенци на Споменик “Слава српском борцу”.

Вијенце су положили начелник општине Љубиша Ћосић и представници општинске Борачке организације.

Ћосић је данас, након славског обреда и ломљења славског колача, поручио да само саборност, искрен однос и разумијевање међу људима у овој локалној заједници, могу довести до развоја ове општине.

Ћосић је истакао допринос бораца и официра Војске Републике Српске који су најзаслужнији за одбрану Источног Новог Сарајева.

“Сигуран сам да никада ниједна цивилна власт неће заборавити допринос који је 608 погинулих бораца Војске Републике Српске дало за ову општину, град Источно Сарајево, али и цијелу Сарајевско-романијску регију”, нагласио је Ћосић.

У наставку обиљежавања Спасовдана вечерас ће бити одржан годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” у Спортској дворани “Славија”.

У Ловачком дому на Тврдимићима сутра ће са почетком у 12.00 часова бити одржан историјски час, а у Парку Гаврила Принципа у 20.00 часова биће уприличен концерт групе “Галија”.

Спасовданске свечаности поводом крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево почеле су пројекцијама документарних филмова из Републике Српске који су приказани у Културном центру Источно Ново Сарајево, а биће завршене у суботу, 8. јуна, манифестацијом Дани изворне пјесме у просторијама Мјесне заједнице Топлик-Тилава у 17.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана