Položen kamen-temeljac za objekat Elektrodistribucije u Palama

RTRS
Položen kamen-temeljac za objekat Elektrodistribucije u Palama

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović i direktor “Elektrodistribucije” Pale Ljubomir Mrda položili su danas u Rogatici kamen-temeljac za novu upravnu zgradi “Elektrodistribucije” Pale i tržni centar “Zvorničanka”.

Dodik je čestitao investitorima u ovaj objekat i zahvalio vlasnicima preduzeća “Zvorničanka” koje je odlučilo da napravi market i da izdvoji novac, dodajući da to govori da će biti i novih radnih mjesta.

On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre energije koju širi načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, za koga je naglasio da ima njegovu punu podršku, kao i podršku Cvijanovićeve da zajednički budu definisani projekti koje treba realizovati.

Dodik je rekao da je uvijek dobar dan za bilo koju lokalnu zajednicu poput Rogatice kad se nešto gradi, ističući da će u potpunosti podržati inicijativu načelnika Rogatice da se u ovom gradu osvježe fasade.

“To će dati sasvim drugi pečat za život u ovom gradu”, istakao je Dodik.

Mrda je izrazio zadovoljstvo zbog početka izgradnje novog, modernog poslovnog centra sa svim sadržajima čija je investiciona vrijednost 500.000 KM, za koju ovo preduzeće dobija 800 metara kvadratnih poslovnog prostora.

On je najavio i dalja investiranja u opština u istočnom dijelu Republike Srpske, navodeći da je uloženo oko 70 miliona KM za sve projekte, posebno ističući Hidroelektranu “Medići” koja je koštala 10 miliona KM.

“Naši planovi se ne zaustavljaju na ovome i sve opštine istoka Republike Srpske biće intenzivno u budućnosti prisustne u investicionim planovima ovog preduzeća s ciljem boljeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta, te kvalitetne usluge krajnjim potrošačima”, naglasio je Mrda.

Ukupna vrijednost ove investicije je 1.627.000 i planirano je da izgradnja bude završena do maja 2019. godine.

Investitori su Zavisno javno preduzeće “Elektrodistribucija” Pale i “Zvorničanka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana