Положен камен-темељац за објекат Електродистрибуције у Палама

РТРС
Положен камен-темељац за објекат Електродистрибуције у Палама

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе Жељка Цвијановић и директор “Електродистрибуције” Пале Љубомир Мрда положили су данас у Рогатици камен-темељац за нову управну згради “Електродистрибуције” Пале и тржни центар “Зворничанка”.

Додик је честитао инвеститорима у овај објекат и захвалио власницима предузећа “Зворничанка” које је одлучило да направи маркет и да издвоји новац, додајући да то говори да ће бити и нових радних мјеста.

Он је изразио задовољство због добре енергије коју шири начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, за кога је нагласио да има његову пуну подршку, као и подршку Цвијановићеве да заједнички буду дефинисани пројекти које треба реализовати.

Додик је рекао да је увијек добар дан за било коју локалну заједницу попут Рогатице кад се нешто гради, истичући да ће у потпуности подржати иницијативу начелника Рогатице да се у овом граду освјеже фасаде.

“То ће дати сасвим други печат за живот у овом граду”, истакао је Додик.

Мрда је изразио задовољство због почетка изградње новог, модерног пословног центра са свим садржајима чија је инвестициона вриједност 500.000 КМ, за коју ово предузеће добија 800 метара квадратних пословног простора.

Он је најавио и даља инвестирања у општина у источном дијелу Републике Српске, наводећи да је уложено око 70 милиона КМ за све пројекте, посебно истичући Хидроелектрану “Медићи” која је коштала 10 милиона КМ.

“Наши планови се не заустављају на овоме и све општине истока Републике Српске биће интензивно у будућности присустне у инвестиционим плановима овог предузећа с циљем бољег пословања и отварања нових радних мјеста, те квалитетне услуге крајњим потрошачима”, нагласио је Мрда.

Укупна вриједност ове инвестиције је 1.627.000 и планирано је да изградња буде завршена до маја 2019. године.

Инвеститори су Зависно јавно предузеће “Електродистрибуција” Пале и “Зворничанка”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана