Politika u Kotor Varošu spustila rampuza investiciju

Milijana Latinović
Politika u Kotor Varošu spustila rampuza investiciju

Kotor Varoš - Odbornici u Skupštini opštine Kotor Varoš juče su jednoglasno usvojili odluku o izradi regulacionog plana “Topolje 1”, čime je spuštena rampa za investiciju kompanije “Slavuljica” iz Teslića, vrijednu deset miliona maraka.

Riječ je o regulacionom planu kojim je planirano da na tri godine bude zabranjena bilo kakva izgradnja na zemljištu koje je kupila kompanija “Slavuljica” i započela prikupljanje dokumentacije za izgradnju objekata. Zemljište se nalazi na ulazu u Kotor Varoš iz pravca Banjaluke, a prema nezvaničnim informacijama za zabranu izgradnje poslovnog centra lobiralo je nekoliko kotorvaroških privrednika.

Ova odluka trebalo je da bude razmatrana u petak, ali je uoči sjednice došlo do raskola u vladajućoj koaliciji, a nije željela da je podrži ni opozicija, zbog čega je sjednica odgođena. Odbornici su sada bili jednoglasni i za odluku, koju je inicirao PDP, glasali su i preostali odbornici vladajuće koalicije u kojoj su SDS, DNS, SDA i SP. Podršku odluci dali su i odbornici opozicionih SNSD-a i koalicije HDZ BiH-HNS BiH.

- Od 27 sjednici je prisustvovalo 25 odbornika. Svih osam tačaka dnevnog reda usvojeno je jednoglasno. Predstavnici svih političkih partija su glasali za ovu odluku. Sjednici nije prisustvovao jedan odbornik iz reda hrvatskog naroda i odbornik Ujedinjene Srpske - rekao je potpredsjednik Skupštine opštine Kotor Varoš Radenko Čupić, ne želeći da ulazi u problematiku sa spornim regulacionim planom.

Vlasnik teslićke firme “Slavuljica” Milorad Slavuljica, kao što je dan ranije najavio, podnijeće tužbu protiv opštine Kotor Varoš, jer mu ovom odlukom blokiraju investiciju vrijednu deset miliona maraka.

- Spremam tužbu protiv opštine i podnijeću je u roku od sedam dana. Imam sva dokumenta, sve sam regularno kupio i poštovao zakone, procedure i sugestije iz opštinske službe. Ne daju mi da gradim samo zato što sam uspješan privrednik. Sve je to sukob poslovnih interesa. Odustati neću ni mrtav, ja ću svoje sagraditi - rekao je Slavuljica.

Na parceli od 15 dunuma Slavuljica je planirao da izgradi robnu kuću, svadbeni salon, stovarište građevinskog materijala, benzinsku pumpu i auto-praonicu.

Izvještaji

Skupština opštine Kotor Varoš usvojila je juče i izvještaj o radu za 2017. godinu Narodne biblioteke Kotor Varoš, Policijske stanice Kotor Varoš, Pravobranilaštva RS - sjedište zamjenika Banjaluka i preduzeća “Dep-ot”, koje upravlja regionalnom deponijom u Banjaluci. Usvojen je i program rada Centra za socijalni rad za 2018. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana