Полице библиотеке у Рогатици обогаћене са 334 нове књиге

Сретен Митровић
Полице библиотеке у Рогатици обогаћене са 334 нове књиге

Рогатица - Народна библиотека "Војислав Лубарда" у Рогатици богатија је за 334 нове књиге. Из кабинета начелника општине Милорада Јагодића добила је 256 наслова међу којим је 31 књига које до сада није имала ова културна установа, иако се може похвалити са импозантним бројем од скоро 36.000 наслова у одјељењу дјечије литературе, за одрасле, завичајну збирку и одсјек стране литературе.

- Међу књигама је посебно вриједна монографија о храму Светог Саве на Врачару у Београду. Ту су и три тома књиге "Голгота српског народа од 1941 до 1957" чији је аутор Момир Крсмановић и "Југославија у пламену" коју су заједно написали Радомир Смиљанић и Момир Крсмановић и више других књига чији су аутори углавном из Србије и Републике Српске - казала је директорица библиотеке Миња Крсмановић.

Међу књигама за одрасле, налази се најновији роман Љиљане Хабијановић-Ђуровић "Со земљи", затим "Бездно" за кога је њен аутор Свјетлана Велмар-Јанковић добила Нинову награду за 2018. годину, те "Александар од Југославије" Вука Драшковића, "Белешке једне Ане" Моме Капора и књиге неколико других више и мање познатих аутора домаће и иностране сцене. Библиотекарке су додале у овај фонд 42 нове књиге за одрасле и 36 за дјечије одјељење.

- Библиотека у Рогатици тренутно броји нешто више од 800 читалаца. Највише је ученика овдашње основне и средње школе, студената и домаћица љубитеља књиге, додала је Крсмановићева.

                                                                                                    С. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана