Počeo jubilarni turnir u Modriči u uličnoj košarci

Srna
Počeo jubilarni turnir u Modriči u uličnoj košarci

Modriča - U Modriči je večeras počeo 20. Vidovdanski turnir u uličnoj košarci koji povodom Dana opštine organizuje košarkaški klub iz ovog grada.

Trener Košarkaškog kluba “Modriča” Draško Bauk rekao je da su se do početka turnira prijavile 34 ekipe iz Prnjavora, Laktaša, Banjaluke, Teslića, Doboja, Šamca, Odžaka i grada domaćina.

“Utakmice će biti igrane na poligonu Srpskog kulturnog centra po pravilima žFIBA tri-na-tri stritbolž u konkurenciji muškarci pioniri, kadeti, juniori i seniori”, rekao je Bauk Srni.


On je precizirao da se za učešće na turniru prijavilo po 10 ekipa seniora, juniora i kadeta, te četiri ekipe pionira.

Bauk je rekao da je ovaj turnir najposjećenija sportska manifestacija koja se organizuje u okviru Vidovdanske nedjelje, pod pokroviteljstvom opštine Modriča.

On je dodao da je turnir prepoznatiljiv u regionu po broju učesnika, fer-plej nadmetanju i gostoprimstvu domaćina, te naglasio da je finale predviđeno za 27. juni kada će biti proglašeni pobjednici i uručene novčane nagrade u svim kategorijama.

Organizator manifestacije potvrdio je da će na turniru učestovati ekipa “Sport kafe” iz Stare Topole kod Gradiške, pobjednik prošlogodišnjeg stritbol takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana