Почела реконструкција зграде средњошколског центра у Бијељини

Срна
Почела реконструкција зграде средњошколског центра у Бијељини

Требиње - У Требињу је почела реконструкција зграде средњошколског центра вриједна 480.000 КМ, коју заједнички финансирају Влада Републике Српске и Град Требиње.

Начелник Одјељења за просторно уређење у Градској управи града Требиња Марко Рикало изјавио је Срни да је из буџета града Требиња обезбијеђено 320.000, док је учешће Владе Српске 160.000 КМ.


“Реконструкција подразумијева санацију фасаде, крова који на појединим дијеловима прокишњава и замјену дотрајалих отвора, чиме ће се ученицима омогућити нормално одвијање наставе у зимским условима”, појаснио је Рикало.

Фасада ће бити енергетски ефикасна, чиме ће бити остварена значајна уштеда на електричној енергији, гријању и хлађењу објекта.

У овој згради смјештене су три требињске средње школе и то Гимназија “Јован Дучић”, Центар средњих школа и Средња техничка школа Требиње.

Директор Средње техничке школе Требиње Дарко Ракић истакао је да га радује почетак радова, те да се нада да ће они током септембра исти бити завршени.

“Уз ове радове, град Требиње са 26.000 КМ финансира и прикључак ове установе на канализациону мрежу”, навео је Ракић.

Зграда средњошколског центра изграђена је почетком шездесетих година 20. вијека, а ово је прва свеобухватна реконструкција овог објекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана