Почела реконструкција Дома здравља у Сребреници

Срна
Почела реконструкција Дома здравља у Сребреници

Сребреница - Ротари клуб Сребреница уз подршку ротаријанаца из Аустрије обезбиједио је 150.000 КМ, а општина учешће од 50.000 марака за дјелимичну реконструкцију и санацију, те опремање Дома здравља у овом мјесту.

Представник сребреничког Ротари клуба Недељко Симић рекао је Срни да је завршена комплетна реконструкција свих лабораторијских просторија и тоалета којом је обухваћена замјена дотрајале столарије те електро, водоводне и канализационе мреже, постављање нових санитарија и просторије су потпуно обновљене и уређене.


Набављен је и комплетан намјештај потребан за рад лабораторије.

Симић каже да је наручена и за мјесец до два Дому здравља треба да буде испоручена нова лабораторијска опрема која ће омогућити квалитетнији рад и анализе као обављање извјесног броја лабораторијских анализа које се до сада нису вршиле у овој установи због застарјеле и дјелимично неисправне опреме којом је располагала.

“То ће олакшати и појефтинити лијечење корисника услуга ове установе који су због прикупљања одређених лабораторијских налаза морали више дана путовати у више мјеста у Републици Српској и Србији што је изискивало велике трошкове и погоршање њиховог здравственог стања”, истиче Симић.

Он наглашава да ће уз лабораторијску опрему стићи и резерве реагенаса потребне за рад лабораторије за период од годину дана.

Симић каже да је након обнове лабораторије почела реализација друге фазе овог пројекта која обухвата дјелимичну санацију крова и олука, постављање сњегобрана, термоизолације и нове фасаде по стандардима енергетске ефикасности.

Тиме ће се омогућити уштеде енергије и боље загријавање објекта уз мање трошкове од досадашњих у зимском периоду.

Према Симићевим ријечима, ови радови треба да буду завршени до средине идућег мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана