Почела изградња новог дома за породицу Благојевић

Срна
Почела изградња новог дома за породицу Благојевић

Угљевик - Представници општине Угљевик посјетили су данас социјално угрожену четворочлану породицу Благојевић из Корените, која је у тешкој материјалној ситуацији и сталном стању социјалне потребе.

У овој породици са болесним дјететом нико није запослен, а трошна кућа у којој Благојевићи живе пријети да се уруши.


Благојевићи су почели изградњу новог дома уз подршку локалне управе, Центра за социјални рад, Борачке организације Угљевик, Синдикалне организације Рудника и Термоелектране и људи добре воље.

Породица је захвалила свим људима који су помогли и који их помажу, наглашавајући да је ово за њих велика радост и преокрет, јер су годинама живјели у лошим условима.

Једно дијете из породице Благојевић мора ићи на операцију.

Породица апелује на све људе добре воље који су у могућности да помогну и да једног дана живе као сви нормални људи.

Начелник општине Угљевик Василије Перић каже да је опредјељење локалне управе да се помогну све породице на подручју општине којима је неопходно стамбено збрињавање.

“Општина ће свакако помоћи, да покушамо урадити што више да се ова породица пресели до зиме и да има квалитетне и адекватне услове за живот. Захваљујем свима који су на било који начин помогли реализацију овог пројекта. Општина ће наравно издвојити још средстава како би се изградња куће што прије завршила и како би ова породица имала боље услове за живот”, рекао је Перић.

Будући да су корисници социјалне помоћи, Благојевиће је данас посјетила и директор Центра за социјални рад Угљевик Гордана Рикић.

Она је истакла да општина Угљевик наставља политику помагања породицама које се нађу у стању социјалне потребе.

“У овом конкретном случају, општина, Центар за социјални рад, предузећа и установе, људи добре воље, заједно су помогли породици Благојевић у рјешавању проблема стамбеног питања. Општина је издвојила један дио новчаних средстава за почетак градње нове куће. Надам се да ћемо у скорије вријеме поново бити овдје и да ће се породица Благојевић уселити у нови дом”, рекла је Рикићева.

Шеснаестогодишња кћерка Благојевића је болесна и радост и срећу коју са собом носи изградња новог дома, квари њено тешко здравствено стање. Како би се она осјећала сигурније и лакше пребродила честе љекарске прегледе, одлазак на контроле у Београд, скупе терапије за штитну жлијезду и операцију кука, помоћ ће пружити и угљевички Дом здравља.

“Овде постоји заиста велика потреба здравствене помоћи појединим члановима ове породице. Установа испред које долазим пружиће сву помоћ у техничком смислу и у помоћи кадра који посједује Дом здравља Угљевик”, рекао је директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана