Počela izgradnja kuće za osmočlanu porodicu Milinković

Srna
Počela izgradnja kuće za osmočlanu porodicu Milinković

Prijedor - U Crnoj dolini kod Prijedora danas je počela izgradnja kuće za osmočlanu porodicu Milinković, a ovu akciju su organizovale članice Kola srpskih sestara, gradske organizacije Crvenog krsta i porodica zarobljenih poginulih boraca i nestalih civila.

Radnici preduzeća "Knežević" danas su počeli da pripremaju teren za izgradnju temelja.

Predsjednik Kola srpskih sestara Jadranka Mijić izjavila je da je riječ o vrijednoj i čestitoj porodici Nataše i Srećka Milinkovića koja šestoro djece odgaja u neuslovnoj i trošnoj kući.

"Dio početnih sredstava obezbijedilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, a na Svetosavskom balu smo prikupili oko 2.700 KM što nam je dovoljno da se akcija pokrene", istakla je Mijićeva i dodala da je za ovu godinu planirano da se sazida temelj kuće.

Ona je apelovala na sve humane ljude u Prijedoru i okolini da se odazovu ovoj akciji i doniraju sredstva ili građevinski materijal za završetak kuće u što kraćem roku.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih poginulih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica pridružila se ovom apelu i dodala da je riječ o porodici kojoj je baš potrebna pomoć.

Srećko Milinković istakao je da se ovom akcijom ostvaruje njegov jedini životni cilj - da djeca dobiju pravi krov nad glavom.

Svi koji žele da pomognu porodici Milinković u narednom periodu mogu da uplate sredstva na račun Kola srpskih sestra u Prijedoru ili ličnom donacijom građevinskog materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana