Платити порез на непокретности

Срна
Платити порез на непокретности

Требиње - Пореска управа Републике Српске, подручна јединица Требиње, позвала је пореске обвезнике да уплате порез на непокретности за ову годину, као и неплаћене обавезе из претходних година, да би био избјегнут поступак принудне наплате, плаћање трошкова и камата, као и стављање хипотеке на имовину.

Позвани су и власници који нису пријавили непокретности у фискални регистар да то одмах учине, да би избјегли прекршајне санкције, као и законске камате на неплаћене обавезе.

Из ове управе подсјећају да град Требиње, у сарадњи са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове, предузима активности у вези са провјером пријављених непокретности у Фискалном регистру, ради сагледавања чињеничног стања на терену у односу на пријављено, у складу са Законом о порезу на непокретности. Сви порески обвезници код којих је дошло до промјена непокретности - изграђен спрат, доградња или било какава промјена која утиче на тржишну вриједност непокретности, дужни су промјену пријавити Пореској управи, подношењем измијењеног обрасца ПФРН - Пријава за упис података у Фискални регистар непокретности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана