Plaketa Kormakovoj ustalasala Doboj

Srna
Plaketa Kormakovoj ustalasala Doboj

Doboj - Plaketa grada Doboja za 2018. godinu biće dodijeljena ambasadorki SAD u BiH Morin Kormak, a tu odluku Skupština grada obrazložila je njenim izuzetnim zalaganjem i pomoći Doboju.

Za ovu odluku juče su glasala 22 odbornika, četiri su bila protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Odbornik SNSD-a Sanja Vulić rekla je da je nezadovoljna što predlagač nije prihvatio da o prijedlogu odluke za gradska priznanja bude glasano pojedinačno i da nije korektno da plaketa pripadne Kormakovoj.

- Ima više pojedinaca i institucija koje su to zaslužile, jer su pomogli Doboju i dalje mu pomažu počevši od Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića - rekla je Vulićeva.

Odbornik SP-a Vedran Gligorić smatra da je ovu nagradu trebalo dodijeliti grčkim humanitarcima koji su zaboravljeni iako su neposredno nakon ratnih sukoba znatno pomagali porodicama i djeci poginulih u ovoj lokalnoj zajednici. Odbornik PDP-a Slobodan Vasiljević kaže da priznanje Kormakovoj izaziva ambivalentnost.

- Američka ambasada je mnogo ulagala u infrastrukturu, ali ne mogu zaboraviti devedesete godine prošlog vijeka i odnos zapadne alijanse prema našem narodu - naveo je Vasiljević.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Nebojša Marić rekao da je odluka o izboru Kormakove u skladu sa pristiglim prijedlozima na javni poziv za dodjelu priznanja i nagrada u 2018. godini. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana