Pjesničko veče u Bijenjini na Dan poezije i početak proljeća

Srna
Pjesničko veče u Bijenjini na Dan poezije i početak proljeća

Bijeljina - Književni klub "Jovan Dučić" i Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini organizovali su na Svjetski dan poezije pjesničko veče na kojem je svoje stihove govorilo 16 gradskih pisaca.

Predsjednik kluba bijeljinskih književnika Radmila Đokić rekla je novinarima da su večerašnjim skupom pjesnici obilježili i prvi dan proljeća, kao i sutrašnji pravoslavni praznik Mladenci, sve u slavu ljubavi.


Iz svoje posljednje zbirke Đokićeva je publici govorila pjesmu "Gospodine u odijelu", a novinarima svoje omiljene stihove "Zbog teba sam obukla crveno".

"Sad imamo što nismo imali i na privid život je u redu
Više znamo nego što smo znali, alž nam susret prođe u pogledu
Mnogo toga htjela sam saznati, ali sve to osta nerečeno
Samu sebe mogla bih pitati, zašto li sam obukla crveno?".

Prema riječima Đokićeve, 20 aktivnih članova Književnog kluba "Jovan Dučić" u Bijeljini do sada je održalo više od 300 nastupa širom Republike Srpske i Srbije, a najplodniji pisac među njima je Borislav Gavrić.

"Ko na glavu stavi krunu, krunu tešku ko u cara, mora znati da je nosi, kada ode od oltara", stihovima je na ovu pohvalu odgovorio Gavrić.

On kaže da u ovoj godini slavi 30 godina od objavljivanja svoje prve knjige, a do sada je objavio pet romana i napisao 300 pjesama za djecu, od kojih je 150 odabranih objavio.

Njegov roman "Na carskoj cesti" dobitnik je nagrade "Kočićevo pero", a ovih dana objavio je i roman "Učiteljica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana