Pjesmom u očevu čast pomažu bolesnoj djeci u Srpcu

D. J.
Pjesmom u očevu čast pomažu bolesnoj djeci u Srpcu

Srbac - U znak sjećanja na svog preminulog oca Miodraga Mikića Mikija, poznatog srbačkog muzičara, njegova djeca Tea, Stefan i David, okupljena u sastav “Tea Mikić & Brothers” održaće koncert 2. februara u Domu kulture u Srpcu.

Koncert pod nazivom “Ostala je pjesma moja” imaće humanitarni karakter, jer će sav prihod od ulaznica po cijeni od tri KM biti usmjeren za djecu iz udruženja “Izvor” i liječenje teško oboljelog dječaka Živka Miljića iz Srpca.

Na repertoaru će se naći stare narodne pjesme i sevdalinke, koje će ovaj muzički trio predstaviti publici u jednom potpuno novom izdanju. To će biti njihov drugi zajednički koncert nakon što su premijerno u ovom sastavu nastupili u decembru prošle godine u Berlinu.

Sva tri člana ove porodice su muzički obrazovana. Tea je završila muzičku akademiju u austrijskom Feldkiru i džez akademiju u Sent Galenu, a njen brat Stefan je takođe diplomirao na muzičkoj akademiji u istom gradu i predaje kao profesor klavira u jednoj muzičkoj školi u Švajcarskoj. Njihov brat David je trenutno na drugoj godini studija muzičke akademije u Feldkiru i do sada je nastupao na brojnim klavirskim takmičenjima osvajajući prva mjesta.

Njihov otac Miodrag, koji je preminuo 2. februara 2018. u 55. godini života, bio je profesor muzike i muzičke teorije, a u struci je radio više od dvije decenije u jednoj austrijskoj muzičkoj školi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana