Пјесмом у очеву част помажу болесној дјеци у Српцу

Д. Ј.
Пјесмом у очеву част помажу болесној дјеци у Српцу

Србац - У знак сјећања на свог преминулог оца Миодрага Микића Микија, познатог србачког музичара, његова дјеца Теа, Стефан и Давид, окупљена у састав “Теа Микић & Бротхерс” одржаће концерт 2. фебруара у Дому културе у Српцу.

Концерт под називом “Остала је пјесма моја” имаће хуманитарни карактер, јер ће сав приход од улазница по цијени од три КМ бити усмјерен за дјецу из удружења “Извор” и лијечење тешко обољелог дјечака Живка Миљића из Српца.

На репертоару ће се наћи старе народне пјесме и севдалинке, које ће овај музички трио представити публици у једном потпуно новом издању. То ће бити њихов други заједнички концерт након што су премијерно у овом саставу наступили у децембру прошле године у Берлину.

Сва три члана ове породице су музички образована. Теа је завршила музичку академију у аустријском Фелдкиру и џез академију у Сент Галену, а њен брат Стефан је такође дипломирао на музичкој академији у истом граду и предаје као професор клавира у једној музичкој школи у Швајцарској. Њихов брат Давид је тренутно на другој години студија музичке академије у Фелдкиру и до сада је наступао на бројним клавирским такмичењима освајајући прва мјеста.

Њихов отац Миодраг, који је преминуо 2. фебруара 2018. у 55. години живота, био је професор музике и музичке теорије, а у струци је радио више од двије деценије у једној аустријској музичкој школи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана