Penzioneri šahisti u Tesliću odmjeravaju vještine

M. L.
Penzioneri šahisti u Tesliću odmjeravaju vještine

Banjaluka - Oko 100 najbolje plasiranih penzionera šahista u Srpskoj odmjeriće znanje i vještine na šahovskoj tabli na tradicionalnom takmičenju koje će početi 10. septembra u Tesliću.

Šahovsko prvenstvo, koje se održava 18. godinu zaredom, okupiće u teslićkom hotelu “Kardial” penzionere iz svih krajeva RS, od Trebinja do Novog Grada.

Organizator ove manifestacije je Udruženje penzionera RS, a predsjednik ovog udruženja Rade Rakulj istakao je da su prvenstvu prethodila takmičenja u opštinama i gradovima koja su organizovala lokalna udruženja penzionera.

- Najbolji će odmjeriti snage na republičkom takmičenju koje počinje u ponedjeljak u 17 časova. Učesnici će pokazati znanje i umijeće na tabli sa 64 crno-bijela polja u devet kola, a proglašenje pobjednika planirano je 12. septembra - rekao je Rakulj. On je podsjetio da je ovo takmičenje pokrenuto na inicijativu penzionisanih zdravstvenih radnika.

- Sredstva za organizaciju takmičenja obezbijedili su naši donatori iz bankarskog i privrednog sektora. Posebno zahvaljujem “Glasu Srpske” koji je ove godine medijski pokrovitelj manifestacije - istakao je Rakulj.

Dodao je da, osim takmičarskog dijela, manifestacija ima značaj i u društvenom smislu za najstariju populaciju Srpske. Penzioneri će imati priliku da se druže, razgovaraju o radu lokalnih udruženja i problemima koji ih tište. Za najbolje šahiste pripremljene su novčane nagrade, pehari, knjige i šahovske garniture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana