Пензионери шахисти у Теслићу одмјеравају вјештине

М. Л.
Пензионери шахисти у Теслићу одмјеравају вјештине

Бањалука - Око 100 најбоље пласираних пензионера шахиста у Српској одмјериће знање и вјештине на шаховској табли на традиционалном такмичењу које ће почети 10. септембра у Теслићу.

Шаховско првенство, које се одржава 18. годину заредом, окупиће у теслићком хотелу “Кардиал” пензионере из свих крајева РС, од Требиња до Новог Града.

Организатор ове манифестације је Удружење пензионера РС, а предсједник овог удружења Раде Ракуљ истакао је да су првенству претходила такмичења у општинама и градовима која су организовала локална удружења пензионера.

- Најбољи ће одмјерити снаге на републичком такмичењу које почиње у понедјељак у 17 часова. Учесници ће показати знање и умијеће на табли са 64 црно-бијела поља у девет кола, а проглашење побједника планирано је 12. септембра - рекао је Ракуљ. Он је подсјетио да је ово такмичење покренуто на иницијативу пензионисаних здравствених радника.

- Средства за организацију такмичења обезбиједили су наши донатори из банкарског и привредног сектора. Посебно захваљујем “Гласу Српске” који је ове године медијски покровитељ манифестације - истакао је Ракуљ.

Додао је да, осим такмичарског дијела, манифестација има значај и у друштвеном смислу за најстарију популацију Српске. Пензионери ће имати прилику да се друже, разговарају о раду локалних удружења и проблемима који их тиште. За најбоље шахисте припремљене су новчане награде, пехари, књиге и шаховске гарнитуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана