Отворена “Зима у Источном Новом Сарајеву”

Срна
Отворена “Зима у Источном Новом Сарајеву”

Источно Ново Сарајево - Манифестација “Зима у Источном Новом Сарајеву” вечерас је свечано отворена, а посјетиоци ће моћи да уживају у мноштву културно-забавних садржаја, као и у разноврсној продајној и изложбеној понуди.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је новинарима да ће наредних дана у оквиру манифестације са радом почети зимски паб, клизалиште, луна-парк, као и играоница за дјецу.

“Ово је друга година од када се организује жЗима у Источном Сарајевуж која ће сигурно бити боља од прве, јер смо припремили много различитих садржаја. Очекујемо да ова манифестација постане традиционална. Иако је хладно, грађани су присутни и заинтересовани за садржаје”, истакао је Ћосић.

Циљ манифестације је промоција туристичких, угоститељских, културних и забавних потенцијала општине Источно Ново Сарајево, а своје производе представиће 15 излагача.

Предсједник Удружења “Златне руке” Биљана Његовановић истакла је да ово удружење има разноврсну понуду - од ручних рукотворина, накита, до домаћих ликера, џемова, ајвара и салата те да су цијене производа прихватљиве.

Најмлађи суграђани вечерас су се дружили са Светим Николом, а сутра ће у 12.00 часова, поводом Никољдана бити уприличена подјела пригодних поклона малишанима.

У четвртак, 27. децембра, у 12.00 часова Деда Мраз ће најмлађим суграђанима подијелити новогодишње пакетиће.

У оквиру манифестације, на Бадњи дан, 6. јануара, од 17.00 часова биће организовано кићење бадњака.

Поводом прославе Дана Републике Српске, 9. јануара у 20.00 часова предвиђен је концерт пјевачице Ане Бекуте.

У недјељу, 13. јануара, православна Нова година биће дочекана уз концерт групе “Легенде”, чији је наступ заказан за 22.00 часа, а поноћ биће уприличен раскошан ватромет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана