Otvoren put u Bistrici, dužine 1.200 metara

Srna
Otvoren put u Bistrici, dužine 1.200 metara

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić danas je u mjesnoj zajednici Bistrica svečano pustio u upotrebu novoasfaltirani put dužine 1.200 metara, koja spaja zaseoke Donja Bistrica i Jeliće.

Adžić je rekao da je opština Gradiška u izgradnju ovog puta uložila oko 100.000 KM, te da je put veoma značajan za mještane jer ih povezuje sa magistralnim putem Gradiška-Kozarska Dubića.


“Put omogućava mještanima bolje uslove za život, da ostaju na selu i razvijaju svoja poljoprivredna gazdinstva”, naglasio je Adžić.

On je naveo da je lokalna uprava ove godine za izgradnju 20 kilometara puteva u ruralnim područjima opštine Gradiška izdvojila oko dva miliona KM, od čega je 500.000 KM grant Vlade Republike Srpske.

Adžić je istakao da većina planiranih puteva već izgrađena i puštena u upotrebu, te da će još 4,5 kilometara saobraćajnica biti zavšeno do kraja septembra.

“Građani su shvatili da puteve ne gradimo samo pred izbore. Gradili smo i prošle, a gradićemo i 2019. i 2020. godine, jer želimo da budemo odgovorna lokalna uprava koja sve četiri godine ulaže u infrastukturu i privredni razvoj cijelog područja opštine Gradiška”, rekao je Adžić.

Mještanin Bistrice Slobodan Karan kaže da su on i njegove komšije i ranije tražili da im se izgradi put, koji sada obezbjeđuje mnogo bolje uslove za život i razvoj poljoprivrede u ovom kraju.

Mještanka Milka Rajlić rekla je da je kraj njene kuće i ranije bio asfaltni put, ali da joj je drago da do svojih komšija više neće ići po makadamu, dodajući da se nada da će u ovom zaseoku biti izgrađena i javna rasvjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana