Отворен пут у Бистрици, дужине 1.200 метара

Срна
Отворен пут у Бистрици, дужине 1.200 метара

Градишка - Начелник општине Градишка Зоран Аџић данас је у мјесној заједници Бистрица свечано пустио у употребу новоасфалтирани пут дужине 1.200 метара, која спаја засеоке Доња Бистрица и Јелиће.

Аџић је рекао да је општина Градишка у изградњу овог пута уложила око 100.000 КМ, те да је пут веома значајан за мјештане јер их повезује са магистралним путем Градишка-Козарска Дубића.


“Пут омогућава мјештанима боље услове за живот, да остају на селу и развијају своја пољопривредна газдинства”, нагласио је Аџић.

Он је навео да је локална управа ове године за изградњу 20 километара путева у руралним подручјима општине Градишка издвојила око два милиона КМ, од чега је 500.000 КМ грант Владе Републике Српске.

Аџић је истакао да већина планираних путева већ изграђена и пуштена у употребу, те да ће још 4,5 километара саобраћајница бити завшено до краја септембра.

“Грађани су схватили да путеве не градимо само пред изборе. Градили смо и прошле, а градићемо и 2019. и 2020. године, јер желимо да будемо одговорна локална управа која све четири године улаже у инфрастуктуру и привредни развој цијелог подручја општине Градишка”, рекао је Аџић.

Мјештанин Бистрице Слободан Каран каже да су он и његове комшије и раније тражили да им се изгради пут, који сада обезбјеђује много боље услове за живот и развој пољопривреде у овом крају.

Мјештанка Милка Рајлић рекла је да је крај њене куће и раније био асфалтни пут, али да јој је драго да до својих комшија више неће ићи по макадаму, додајући да се нада да ће у овом засеоку бити изграђена и јавна расвјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана