Otvoren novi blok Doma zdravlja u Kotor Varošu

Srna
Otvoren novi blok Doma zdravlja u Kotor Varošu

Kotor Varoš - U Kotor Varošu danas je svečano otvoren novosagrađeni moderni zdravstveni blok Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" za šta je 1,5 miliona KM obezbijedila Fondacija "Hajdar Alijev" iz Azerbejdžana.

Objekat, površine od 850 metara kvadratnih, otvorili su član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, izvršni direktor Fondacije "Hajdar Alijev" Anar Alakbarov, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić.


Bibić je rekao da je izgradnja savremenog Doma zdravlja primjer kako zajednički mogu biti realizovani veliki projekti.

"Kotor Varoš je dobio porodičnu medicinu, hitnu pomoć, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, laboratoriju, higijensko-epidemiološku zaštitu, usluge 10 konsultanata za različite oblasti dijagnostike i zdravstvene zaštite, kao i moderno sanitetsko vozilo žmercedesž", naveo je Bibić, koji je prijateljima iz Azerbejdžana uručio poklon, umjetničku sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira, kao i zahvalnicu srpskom članu Predsjedništva BiH za podršku projektu.

Ivanić, na čiju je inicijativu Fondacija iz Azerbejdžana donirala novac za izgradnju novog bloka Doma zdravlja, izrazio je zadovoljstvo što je projekat uspješno realizovan.

"Riječ je o najozbiljnijim radovima od izgradnje Doma zdravlja žSveti Pantelejmonž, nakon 40 godina, prije svega zahvaljujući donaciji prijatelja iz Azerbejdžana", naglasio je Ivanić.

Izvršni direktor Fondacije "Hajdar Alijev" Anar Alakbarov rekao je novinarima da će ovaj objekat imati višestruku namjenu, a ujedno će biti stvoreni uslovi za bolju medicinsku pomoć.

"Izgradili smo 500 škola i podržali niz projekata iz oblasti zdravstvene zaštite u svijetu, a posebno smo ponosni na ovaj u Kotor Varošu, koji će ostati kao uspomena na saradnju sa prijateljima", istakao je Alakbarov.

Iz budžeta opštine Kotor Varoš izdvojeno je 96.000 KM za asfaltiranje prilaznog puta Domu zdravlja, kao i za uređenje kompletnog kruga ove ustanove.

"Ovo je jedan od najvažnijih dana za sve stanovnike Kotor Varoša i radnike Doma zdravlja, a posebno raduje to što je izgradnja kompletnog objekta okončana u predviđenom roku, uz visok nivo kvaliteta radova", rekao je načelnik opštine Zdenko Sakan, koji je Alakbarovu uručio najviše opštinsko priznanje - Zlatnu povelju.

Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milenko Grujičić podsjetio je da je Vlada Republike Srpske uložila znatna sredstva za rekonstrukciju objekta Doma zdravlja, čime su poboljšani uslovi za liječenje 12.308 registrovanih pacijenata u devet timova porodične medicine.

Osim ličnosti iz političkog i javnog života Kotor Varoša, Republike Srpske i BiH, svečanom otvaranju novog bloka Doma zdravlja prisustvovali su brojni stanovnici ove lokalne zajednice.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Djevojački ansambl "Žubor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana