Otvoren “Zimski grad Modriča”

Srna
Otvoren “Zimski grad Modriča”

Modriča - Dolaskom Djeda mraza na Trg Milana Jelića, večeras je u Modriči počela manifestacija “Zimski grad Modriča”, koju organizuje Turistička organizacija u ovoj opštini.

Prvi “Zimski grad Modriča” svečano je otvorio načelnik opštine Mladen Krekić, pokrovitelj manifestacije, koja će trajati do 6. januara 2019. godine.

“Cilj nam je da građani Modriče predstojeće praznike dočekaju zajedno, na javnim mjestima, uz zabavni program učenika modričkih škola i kulturno umjetničkih društava /KUD/”, rekao je na otvaranju manifestacije Krekić.

On je istakao da će “Zimski grad Modriča” prerasti u tradicionalnu manifestaciju namijenjenu prije svega djeci, koji se najviše raduju praznicima.

Direktor Turističke organizacije Modriča Aleksandra Tošanović rekla je da je namjera organizatora da sugrađanima priredi prazničnu atmosferu.

Prve večeri manifestacije nastupili su članovi Muzičkog društva “Isidor Bajić”, hor Osnovne škole “Sveti Sava” i pop-grupa “Trio in” iz Doboja.

U ponedjeljak će se u Srpskom kultrnom centru predstaviti djeca iz Dnevnog centra za lica sa posebnim potrebama “Sunce Obervalisa” iz Modriče.

Centralni modrički trg je u utorak, srijedu i četvrtak, od 17 časova, rezervisan za učenike Osnovne škole “Sveti Sava”, modričke srednjoškolce i učenike Osnovne škole “Sutjeska”.

Tradicionalna “Dječina nova godina” za svu predškolsku djecu i učenike osnovnih škola u Modriči biće organizovana 28. decembra, od 19.00 časova u dvorani Kulturno-sportskog centra.

Od 2. do 4. januara će na Trgu Milana Jelića od 17.30 časova nastupiti “Amaterska scena mladih” i KUD “Zavičaj” i “Modriča”.

Manifestacija “Zimski grad Modriča” biće zatvorena na Badnje veče, 6. januara, nalaganjem i paljenjem badnjaka u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Tokom manifestacije na Trgu Milana Jelića biće postavljeno šest drvenih kućica sa hranom, pićem i slatkišima, te knjigama i igračkama domaćih proizvođača, ugostitelja i trgovaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana