Отворен “Зимски град Модрича”

Срна
Отворен “Зимски град Модрича”

Модрича - Доласком Дједа мраза на Трг Милана Јелића, вечерас је у Модричи почела манифестација “Зимски град Модрича”, коју организује Туристичка организација у овој општини.

Први “Зимски град Модрича” свечано је отворио начелник општине Младен Крекић, покровитељ манифестације, која ће трајати до 6. јануара 2019. године.

“Циљ нам је да грађани Модриче предстојеће празнике дочекају заједно, на јавним мјестима, уз забавни програм ученика модричких школа и културно умјетничких друштава /КУД/”, рекао је на отварању манифестације Крекић.

Он је истакао да ће “Зимски град Модрича” прерасти у традиционалну манифестацију намијењену прије свега дјеци, који се највише радују празницима.

Директор Туристичке организације Модрича Александра Тошановић рекла је да је намјера организатора да суграђанима приреди празничну атмосферу.

Прве вечери манифестације наступили су чланови Музичког друштва “Исидор Бајић”, хор Основне школе “Свети Сава” и поп-група “Трио ин” из Добоја.

У понедјељак ће се у Српском култрном центру представити дјеца из Дневног центра за лица са посебним потребама “Сунце Обервалиса” из Модриче.

Централни модрички трг је у уторак, сриједу и четвртак, од 17 часова, резервисан за ученике Основне школе “Свети Сава”, модричке средњошколце и ученике Основне школе “Сутјеска”.

Традиционална “Дјечина нова година” за сву предшколску дјецу и ученике основних школа у Модричи биће организована 28. децембра, од 19.00 часова у дворани Културно-спортског центра.

Од 2. до 4. јануара ће на Тргу Милана Јелића од 17.30 часова наступити “Аматерска сцена младих” и КУД “Завичај” и “Модрича”.

Манифестација “Зимски град Модрича” биће затворена на Бадње вече, 6. јануара, налагањем и паљењем бадњака у порти цркве Успења Пресвете Богородице.

Током манифестације на Тргу Милана Јелића биће постављено шест дрвених кућица са храном, пићем и слаткишима, те књигама и играчкама домаћих произвођача, угоститеља и трговаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана