Otežan saobraćaj na lokalnim putevima na Romaniji

Srna
Otežan saobraćaj na lokalnim putevima na Romaniji

Sokolac - Na području Sokoca na lokalnim putevima saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog snježnih nanosa nastalih tokom noći, pa je mehanizacija za čišćenje već upućena ka Sokolovićima, Barama, Kaljini, Ćavarinama i Bjelosavljevićima.

Stručni saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović rekao je Srni da su svi prioritetni pravci prema centrima mjesnih zajednica bili očišćeni, ali da je snijeg nošen jakim vjetrom zameo sve što je juče urađeno.

On ističe da će služba za održavanje puteva u zimskom periodu učiniti sve da čišćenje lokalnih puteva bude uspješno završeno.

“Iako je služba lokalne uprave dobro organizovana i povezana sa preduzećem žRomanijaputeviž i nekoliko kooperanata koji održavaju prohodnost lokalnih puteva, snježni nanosi su nas opet jutros vratili na seosko područje, gdje će mehanizacija raditi tokom dana”, naveo je Dobrilović.

Dobrilović je rekao da je na Sokocu prosječna visina snježnog pokrivača 32 centimetra, ali da je mjestimično i na planinskim područjima znatno veća, što otežava čišćenje lokalnih puteva, posebno u udaljenim selima.

On tvrdi da su u urbanom dijelu Sokoca sve saobraćajnice očišćene, ali da je saobraćaj usporen zbog snijega koji od juče neprestano pada na ovom području.

Dobrilobić je dodao da se na održavanju puteva radi prema prioritetima utvrđenim u Programu zimskog održavanja ulica, naselja, lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca na području opštine Sokolac za ovu godinu.

Prema podacima Centra za obavještavanje Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac, elektro i vodosnabdijevanje potrošača na području ove opštine je uredno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana