Остаје на снази одлука о ванредном стању у Петрову

Срна
Остаје на снази одлука о ванредном стању у Петрову

Петрово - Штаб за ванредне ситуације општине Петрово одлучио је да до даљег остаје на снази одлука о ванредној ситуацији на територији општине која је проглашена због невремена, саопштено је из општинске управе Петрово.

Кризни штаб упутио је позив власницима поплављених стамбених објеката, као и пољопривреднике који имају штету на усјевима, пластеницима и објектима да до 18. маја пријаве штету на инфо-пулту у згради општине.

Из штаба наводе да је у Карановцу јуче почела санација моста на ријеци Прењи на Молитвишту, а радови ће бити настављени и данас.

У Сочковцу је извршено равнање путева према гробљу Поповићи и према Цвијановића сокаку, у Малој Ријеци прочишћен је пропуст, а у наредном периоду вршиће се санација макадамског дијела пута у Великој Ријеци.

У Какмужу је извршено равнање путева уз Горње Поточане и према гробљу у овом дијелу села, те насуте банкине у Мекиљици.

У Петрову је санирана Брђанска улица и пут према Брђанском гробљу, у току су радови на чишћењу корита Јадрине.

У Порјечини је у току насипање банкина, а у Калуђерици је саниран пут кроз викенд насеље као и пут Калуђерица-Нарутци-Врела. У току је поправка банкина на путу Калуђерица-Ступари.

Уклоњен је наноса на путу Петрово-Брезици, тако да је овај путни правац проходан.

Када је у питању водоснабдијевање саниран је квар од изворишта Мала Прења до базена у Карановцу, а на базену Јама у Петрову очишћен је нанесени муљ и вода је синоћ пуштена у систем.

Из Кризног штаба упозоравају да су још непроходни путни правци Порјечина-Кртова, Пониква–Калуђерица, Молитвиште-Ђукићи и Марјановићи-Бјелани у Порјечини, те пут за Волујак.

Данас се настављају радови на цијелој територији општине свим расположивим средствима, наводи се у саопштењу.

Кризни штаб општине Петрово је након невремена 5. и 6. маја прогласио ванредну ситуацију, а, према првим процјенама, причињена штета само на инфраструктури износи најмање пола милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана