Opštinski odbor SP-a Kotor Varoš: Tešić i Župljanin u trci za poslanike

D. G.
Opštinski odbor SP-a Kotor Varoš: Tešić i Župljanin u trci za poslanike

Kotor Varoš - Opštinski odbor SP-a Kotor Varoš donio je odluku o izboru kandidata za poslanike na oktobarskim opštim izborima i opredijelio se da to budu Predrag Tešić i Slobodan Župljanin.

Tešić, koji je predsjednik kotorvaroških socijalista, biće kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz izborne jedinice jedan. Župljanin će biti adut u trci za poslanika u Narodnoj skupštini RS u izbornoj jedinici tri.

SP je u Kotor Varošu obnovio potpuno neaktivnu stranačku infrastrukturu uoči lokalnih izbora održanih 2016. godine kada je za predsjednika izabran Tešić. Socijalisti su poslije izbora ponovo postali respektabilan faktor na kotorvaroškoj političkoj sceni sa dva odbornika u Skupštini opštine i dobrim rezultatom Tešića u trci za načelnika opštine.

- SP je nastavio da predano radi i jača i poslije lokalnih izbora i s pravom očekujemo da značajno poboljšamo rezultat na opštim izborima. Imamo odličnu strukturu ljudi, s jedne strane iskusne i uspješne, a sa druge mlade i obrazovane. Kotorvaroški socijalisti će biti hit i na predstojećim, kao što su bili i na lokalnim izborima - rekao je Tešić.

Paralelno sa donošenjem odluke o kandidatima za poslanike, SP je predstavio i još jedno veliko pojačanje. U stranku u čijem je osnivanju učestvovao u Kotor Varošu vratio se Aleksandar Saša Petrović, koji je bio i odbornik u Skupštini opštine. Petrović je za vrijeme rata bio najmlađi major Vojske RS i komandant Drugog bataljona 22. pješadijske brigade, a danas je predsjednik Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske RS u Kotor Varošu. Bio je uspješan sportista i dugogodišnji je predsjednik Košarkaškog kluba Mladost iz Kotor Varoša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana